Soluţii / Life Journey Map


Life Journey MapLife Journey Map™ este o experiență interactivă și educațională, ce facilitează înțelegerea și utilizarea seturilor individuale de valori, pentru că descoperirea propriilor valori înseamnă a-ți trăi propriul potențial la întreaga capacitate.

Este hotărâtor să înțelegem orientarea valorilor noastre deoarece, tacit, ele ne ghidează luarea de decizii și modalitatea de soluționare a problemelor.
Despre instrument
Life Journey Map™ este o experiență interactivă și educațională care organizează setul total de valori(130) prezentate ca și valori cuvinte, într-o înșiruire progresivă.

Toate valorile -sunt diferite stări de intenționalitate care, atunci când sunt activate, ghidează comportamentul și dau sens
- descriu o gamă de orientări diferite pe care cineva le manifestă când acționează sau vorbește
- sunt un set dinamic de alegeri pe care continuu le prioritizam și le clasificăm în funcție de situația dată
- apar atunci când suntem confruntați cu diferențe de seturi de valori în interacțiune cu alții și atunci suntem predispuși la conflicte
- evoluează pe măsură ce dezvoltăm o nouă identitate
 sunt semnificative și sunt grupate în raport, în funcție de 4 orientări diferite:

1. Cicluri de dezvoltare

2. Câmp de interese/Zonă neutră

3. Fizic, emoțional, intelectual

4. Auto-alinare, co-alinare, proactiv şi carieră
Life Journey Map™ Individual
Procesul Life Journey Map™ de clasificare valori îți oferă acces la harta valorilor individuale, într-un sens comportamental.

Recunoști și prioritizezi diferite valori descrise prin sinonime, prin ordonare fizică, la întâmplare, a unor opțiuni prezentate ca: "Eu valorizez...".

În acest proces, prin fiecare opțiune de ordonare și clasificare de carduri valoare, faci o evaluare a lor în sens comportamental și de luare de decizii.

Devii conștient de ceea ce faci inconștient, în orice situație de rezolvare de probleme.

Consultanța iValue

(click pe denumire pentru mai multe detalii)
Life Journey Map™ Organizational
Procesul Life Journey Map™ de clasificare valori oferă acces, pe lângă harta valorilor individuale, și la harta valorilor de grup/echipă.

Poți să identifici care sunt valorile comune ale grupului, înțelesul comun pe care se sprijină luarea de decizii și soluționarea de probleme.

Poți să afli care sunt valorile comune între două grupuri diferite, adică înțelesul comun și punțile de colaborare între acestea și posibilele surse de conflict.

Poți să descoperi care sunt valorile diferitelor grupuri/departamente din organizație, în raport cu valorile companiei.

Procesul de alăturare de hărți de valori: Individual (I)- Grup (WE)- Companie (IT), pune în relație valorile individuale, motivația internă cu sarcinile și responsabilitățile curente, dar îmi arată și integrarea cu valorile de grup sau ale organizației.

Poți crea la nivel de organizație hărți de valori și poți înțelege cum poți face o alocare mai eficientă de resurse în raport cu motivația internă naturală.

Workshop-ul weValue

(click pe denumire pentru mai multe detalii)

testimoniale

"Această experiență a venit în viața mea exact la momentul potrivit, într-o etapă destul de dificilă! Raportul și în special întâlnirea cu consultantul m-au ajutat să-mi regăsesc mai ușor calea către cine sunt eu, să știu cum mă pot sprijini pe valorile mele în deciziile personale sau de la serviciu."


Steliana

"Întâlnirea cu valorile mele a fost mai mult decât revelatoare... O surpriză, și în același timp și o confirmare a unor lucruri pe care le știam despre mine, dar nu le foloseam conștient. A fost acea "date with myself" de care aveam nevoie. Mulţumesc!"


Delia

"Conduc o echipă de 25 de oameni și jobul nostru e unul eminamente tehnic, ce gravitează în jurul cifrelor și calculelor complexe. Am aflat lucruri extraordinare despre cum îi influențează pe ceilalți cuvintele pe care le folosesc și că motivația vine din interior, nu de la altcineva."


Rareș

"Felicitări pentru acest instrument care, din câte știu, este unicul de acest fel pe piața de la noi. Dialogul online cu specialistul m-a făcut să trec prin diverse stări, însă, la final, a meritat tot timpul alocat! Aș pune ca am plecat după această experiență: conștientă de valorile mele și un pic mai motivată!"


Carmen

"Raportul iValue și ședința de consiliere avută cu specialistul din echipa Human Developer au fost revelatoare pentru mine din mai multe motive. Cred că alinierea la valorile personale este esențială pentru a trăi o viață cu sens, în armonie cu mine și cu mediul. Datorită Life Journey Map, am o hartă clar organizată a acestora (da, lucrurile stau ceva mai complex decât alegerea a 3-5 valori dintr-o listă!) dar și un mic ghid de utilizare a resurselor mele interioare. Aflată într-o etapă în care apropierea de misiunea personală este o prioritate pentru mine, m-am conectat cu valorile mele de carieră, care stau la baza acesteia. Wow, nu?"


Dana

"Nu poti privi in interior, uitandu-te in oglinzi pentru exterior. A fost o experienta extraordinara, reala, si o confirmare a multor lucruri pe care le stiam despre mine. Prin experienta aceasta am vazut o imagine a realitatii mele interioare, a reperelor mele, cele dupa care functionez zi de zi. Este un instrument 'oglinda de interior', un ghid pe care ar trebui sa-l purtam cu totii in buzunarul de la piept. Un must pentru orice om care porneste pe calea autocunoasterii! Chiar daca incepi prin a da un test electronic, experienta pe care ti-o ofera consultantul prin discutia pe care o ai dupa, te incarca cu multa emotie, raspunsuri si 'teme pentru acasa'. Multumesc mult pentru cele doua ore de 'terapie-constientizare'!?"


Stefania